Home Events Стратегиска оцена - експлоатација на минерална суровина бакар - локалитет Боров дол
Стратегиска оцена - експлоатација на минерална суровина бакар - локалитет Боров дол
Friday, 02 March 2018 11:51
There are no translations available.

ДПТУ Бучим Радовиш отпочна со реализација на својата нова инвестиција и

проект – отворање на површинскиот коп Боров дол. За таа цел, согласно

законодавството за животна средина отпочнати се две постапки - стратегиска

оцена на животната средина што се однесува на урбанистичката планска

документација со цел урбанизација на плански опфат, и втора за оценка на

влијанието врз животната средина од планираниот проект за експлоатација на

минерални суровини на локалитетот Боров Дол.

Во прилог линк до двата документа:

 

Нацрт Извештај за стратегиска оцена на животната средина за Државна

Урбанистичка Планска Документација за определување на градежна парцела со

намена Г1 – тешка индустрија за експлоатација на минерална суровина бакар на

локалитет Боров Дол, во Општина Конче, Штип и Радовиш


СТУДИЈА за оцена на влијанието врз животна средина за проект за

Eксплоатација на минерална суровина бакар на локалитетот Боров Дол, општина

Конче, Штип и Радовиш

 

 

 

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Banner

ekoloski-dozvoli-baner

Calendar

May 2018
M T W T F S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize