Home Еднакви можности Одбележан Светскиот ден за заштита од дискриминација
Одбележан Светскиот ден за заштита од дискриминација
Friday, 22 March 2019 11:55
There are no translations available.

SvetskiDen-ZD-01По повод 21 март, Светскиот ден за заштита од расна дискриминација, членовите на Локалното координативно тело за заштита од дискриминација кое функционира како мултисекторско тело составено од претставници од повеќе институции во Општина Штип, како и вработени во општинската администрација поделија флаери на граѓаните.

Со нив не само што се стави акцент на одбележување на денот, туку целта беше да се информираат граѓаните за тоа што претставува дискриминацијата и каде да се обратат до колку се најдат во ситуација да се почувствуваат дискриминирани по било кој основ. Во содржината беа застапени видовите на дискриминација, објаснети со конкретни примери. Граѓаните покажаа заинтересираност и во најголем број случаи се изјаснија дека знаат што е дискриминација и како да ја препознаат.

 SvetskiDen-ZD-02

SvetskiDen-ZD-03

SvetskiDen-ZD-04

 

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize