Home Announcements
Announcements
A written reaction to the public on the statement of Anima Mundi regarding the animal shelter
Tuesday, 30 April 2019 14:09

opstina-stip-zgrada-3

We inform the public that Anima Mundi accuses the health protection and well-being of the animals that are placed in the shelter in Shtip.

Municipality of Shtip has an approval for the work of this shelter issued on the basis of inspection control which was determined with the provisions of the Rulebook on the technical conditions for construction of shelters and legal provisions for protection and welfare of animals. 

 

Read more...
 
A greeting on the occasion of Easter
Thursday, 25 April 2019 13:53

Blagoj Bocvarski

The Mayor of Municipality of Shtip, Blagoj Bochvarski, addressed a greeting to all the Christian believers on the occasion of the biggest Christian holiday Easter.  

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ
Wednesday, 24 April 2019 14:29
There are no translations available.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ освен да излегува на неаргументирани прес конференции нема способност за ништо друго!

Општина Штип преку јавните претпријатија секојдневно во дослух со граѓаните ги чисти и уредува јавно прометните површини и кантите за отпадоци.

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Friday, 19 April 2019 14:27
There are no translations available.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ се одлучни да критикуваат по секоја цена. Прво со месеци критикуваа зошто нема стационар, иако имаа осум години да го решат проблемот со бездомните кучиња, а сега реагираат зошто проблемот е решен.

Read more...
 
Greeting on the occasion of International Roma day-8th of April
Monday, 08 April 2019 13:20

Blagoj Bocvarski

The Mayor of Municipality Shtip, Blagoj Bochvarski sends greeting on the occasion of International Roma Day-8th of April, to all the members of the Roma Community.

On my behalf and on behalf of the Municipality of Shtip I congratulate the International Roma Day-8th of April to all our Roma community members. Shtip is proclaimed the most friendly Roma Municipality, which shows that it can be the true road to building one community for all.

 

Read more...
 
Продолжено работно време на 22.03.2019, по повод празникот Чет’рсе
Friday, 22 March 2019 10:13
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Почитувани,

Ве известуваме дека по повод празникот Чет’рсе на 22.03.2019 г., (петок) угостителските објекти и локалите ќе имаат продолжено работно време за 2 часа, поточно до 3 часот по полноќ, додека оние локали коишто се во станбен објект ќе имаат продолжено работно време до 2 часот по полноќ.

 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Tuesday, 12 March 2019 14:55
There are no translations available.

Општина Штип има договор за донација со ЈП „Државни патишта“ со кој е корисник на дрвна маса исечена од експресниот пат Штип-Радовиш.

Read more...
 
УСЛОВИ ЗА ДОБИВАЊЕ МЕСТА НА КОИ МОЖАТ ДА СЕ ИСТАКНУВААТ ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019
Friday, 01 March 2019 10:11
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3            Врз основа на член 78 став 5 од Изборниот законик („Службен весник на РМ“, број 32/14-пречистен текст, 196/15, 35/16, 31/2015, 196/2015, 35/2016, 97/2016, 99/2016, 136/2016, 142/2016, 57/2017, 67/2017, 125/2017, 35/2018, 99/2018, 140/2018, 208/2018, 27/2019) и член 2 став 2 од Одлуката за утврдување на местата на кои можат да се истакнуваат изборни плакати („Службен гласник на Општината Штип“, број 09/06 и 07/11), Градоначалникот на Општина Штип, на 25.02.2019 година утврди

 

У С Л О В И

ЗА ДОБИВАЊЕ МЕСТА НА КОИ МОЖАТ ДА СЕ ИСТАКНУВААТ

ИЗБОРНИ ПЛАКАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2019

 

1.Место за итакнување на изборни плакати може да добие секоја регистрирана политичка партија самостојно, коалиции, како и група избирачи (во понатамошниот текст: подносител на листа за кандидат за претсатедател на Републиката) врз основа на одобрение од Градоначалникот на Општината Штип.

Read more...
 
Писмена реакција на денешната прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Tuesday, 26 February 2019 14:43
There are no translations available.

opstina-stip-zgrada-3Ја информираме јавноста дека, по истекот на 3 месеци (согласно член 82 став 2) на вработените на определено работно време во образованието, им се продолжи договорот за вработување со анекс договор до распишување на јавен оглас.

Read more...
 
Реакција на денешното соопштение на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип
Friday, 22 February 2019 15:58
There are no translations available.

Општина Штип работи по пропишаните законски регулативи во државата и ниту една постапка или процес донесени од општинските служби не подлежи на беззаконие, за тоа можат граѓаните да се уверат преку јавните и транспарентни постапки.

Градежните активности на споменатата локација се изведуваат во склад со законските одредби од законот за градење и тоа може да се провери во секој момент.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Page 4 of 9

Tourist map Stip resize

kvalitet na vozduh PM10 resize

Moja opstina-baner resize

ombudsman logo en

Banner

Calendar

December 2019
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Banners

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

ISO sertifikat baner resize